به گزارش عمار فیلم به نقل از فارس، صبح امروز در دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی نخستین نشست خبری چهارمین دوره جشنواره مردمی فیلم عمار با حضور نادر طالبزاده، دبیر، وحید جلیلی، رئیس شورای سیاستگذاری و حامد بامروتنژاد دبیر اجرایی جشنواره برگزار شد.
* طالبزاده: جشنواره عمار از تولیدکنندگانی که افق انقلاب اسلامی را دنبال میکند دعوت کرده و میکند
در ابتدای این نشست نادر طالبزاده با بیان اینکه جشنواره عمار از جهات بسیاری چون پخش، اکران، موضوعات و ... متفاوت است، گفت: جشنواره عمار نگاهی به گفتمان انقلاب اسلامی دارد و در این مسیر به جذب استعدادهای متفاوت اقدام میکند.
وی با بیان اینکه این جشنواره دعوت از همه دغدغهمندان به انقلاب است، افزود: در عین حال جشنواره از تولیدکنندگانی که افق انقلاب اسلامی را دنبال میکند دعوت کرده و میکند.
طالبزاده با بیان اینکه در دوره چهارم آثار مستند داستانی و انیمیشن خوبی آمده است، ادامه داد: این فیلمها حتی اگر ریتم و محتوای خوبی نداشته باشد ساختار خوبی دارند.
* جلیلی: توجه جشنواره عمار بر سازماندهی ساختار سینمای ایران است
پس از آن وحید جلیلی رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار، گفت: آنچه که ادبیات سینمای ایران به آن معطوف شده موضوع یا فرم بوده است اما ضلع مهم سینما که از نظر ما در مطالعات سینمایی جاافتاده است ضلع «سازماندهی» است.
وی با اشاره به کلمه «سینما» و دلالت آن بر مکان اکران، افزود: این کلمه بر فراتر از فیلم، موضوع، محتوا و فرم دلالت دارد و اگر چه به آنها نیاز است اما سازماندهی ضرورتی است که ما در سینمای ایران فاقد آن هستیم.
جلیلی با بیان اینکه توجه جشنواره عمار بر سازماندهی ساختار سینمای ایران است، تاکید کرد: از مهمترین ویژگیهای عمار سازماندهی گستردهای است که میتوان گفت نظیری در میان جشنوارههای دیگر ندارد.
وی افزود: عمار توانسته فیلمها را به شهر و روستا و در مسجد و مدرسه و دانشگاه ببرد و این در حالی است که آنچه که سینمای ایران نام گرفته است مخاطبی حدود 200 هزار نفر دارد که این عدد مربوط به فیلمهای پرفروش است.
رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره عمار با بیان اینکه کسی به فکر افزایش مخاطب سینمای ایران نیست، تصریح کرد: جشنواره عمار توانسته حصار سختافزاری و نرمافزاری را کنار بنهد و به سینما به عنوان رسانهای ملی کمک کند.
وی با بیان اینکه عمار به سازماندهی سینمای ایران کمک میکند، افزود: امیدواریم به مرور جشنواره عمار رشد کرده و شاهد تحولی بزرگ در سازمان سینمای ایران باشیم.
* جلیلی: وقتی اسکار پرچم سیاسی بالا برده اگر سینمای ایران میخواهد رشد کند باید به این جنبهها توجه کند
وحید جلیلی در بخش دیگری از سخنان خود به تحولات جهان و منطقهای با محوریت ایران اشاره کرد و گفت: امروز مدعیان هنر برای هنر و سینما برای سینما با پرسشهای جدی روبرو هستند که آخرین آنها اهدای جایزه اسکار به فیلم ضد ایرانی آرگو بود.
وی با اشاره به ادعای اسکار مبنی بر حرفهای بودن، افزود: هزاران نفر حرفهای در سینما در انتخاب آرگو کاملا سیاسی و استراتژیک عمل کردند و یک فیلم در تراز متوسط و کاملا ایدئولوژیک و سیاسی را انتخاب کردند.
جلیلی تاکید کرد: در زمانی که غرب رودربایستی را کنار گذاشته و کاملا سیاسی و ایدئولوژیک عمل میکند، ادبیات ضداعتقادی و ضدسیاسی در سینمای ایران بیش از حد مضحک است؛ اینکه کسانی بگویند سینما نباید به منافع و آرمانها و فضای دینی کشور پایبند باشد، اشتباه است.
وی افزود: وقتی کسانی که هنر برای هنر و سینما برای سینما را میگویند، اسکار برای آرگو میشود و عمار تلاش میکند که سینمای ایران از این استانداردها دور شده به این استانداردها برگردد.
جلیلی ادامه داد: وقتی کن و اسکار پرچم سیاسی بالا برده اگر سینمای ایران میخواهد رشد کند باید به این جنبهها توجه کند و مرعوب نداهایی که میآید نشود چراکه سینمای پیشروی جهان، کاملا ایدئولوژیک و سیاسی عمل میکند و ما در عمار با لحاظ استانداردهای فرم که شرط لازم است، در راه رسیدن به شرط کافی یعنی رسیدن به سینمای ملی و آرمانی تلاش میکند.
* ثبتنام 1915 اثر برای شرکت در بخشهای داخلی و بخش بینالملل جشنواره عمار
به گزارش فارس، در ادامه این نشست، حامد بامروتنژاد دبیر اجرایی جشنواره فیلم عمار با اشاره به آماری از فیلمهای ثبتنام کرده در این جشنواره گفت: در بخش مسابقه جشنواره که شامل فیلمهای داستانی (کوتاه و بلند)، مستند (کوتاه و بلند)، انیمیشن، کلیپ، فیلمنامه، برنامه تلویزیونی، مقاله و نقدهای سینمایی است 1120 اثر ثبتنام کردهاند که 941 اثر تصویری و 166 فیلمنامه و 13 مقاله و نقد سینمایی در بین آنها دیده میشود.
وی به بخشهای جدید دوره چهارم جشنواره عمار یعنی بخش «اقلام تبلیغی» و «فیلم ما» اشاره کرد و گفت: در این دو بخش به ترتیب 100 و 95 اثر ثبتنام کردهاند.
بامروتنژاد به بخش بینالملل جشنواره که برای نخستین بار راهاندازی شده نیز اشاره کرد و گفت: در این بخش نزدیک به 600 اثر از 60 کشور حضور دارند که با احتساب بخش داخلی کل آثار ثبتنام شده در جشنواره عمار 1915 اثر میشود.
* طالبزاده: حضور فیلمهای افشاگرانه علیه غرب در بخش بینالملل جشنواره عمار
در ادامه این نشست نادر طالبزاده به بخش بینالملل جشنواره عمار و ضرورتهای ایجاد آن اشاره کرد و گفت: فلسفه اینکار این است که امروز در جهان کسانی هستند که به دنبال حقیقت هستند، اساتید دانشگاه بودند که اخراج شدند و یا اهالی رسانه هستند که کارشان پخش نمیشود و عمار بینالملل برای این امر است که از این افراد حمایت کند.
وی افزود: یکی افق انقلاب اسلامی صدور آن به خارج از ایران و تبیین حق از باطل است و در حالی که یک طرف کارهای تلویزیونی و سینمایی متعددی صورت میدهد تا تحریمها علیه ایران را نتیجه بدهد در مقابل رسانههایی وجود دارد که همین چهرهها و فعالان حقجو هستند که امسال این بخش افزوده شده تا بر این مسئله سرمایهگذاری شود.
طالبزاده با بیان اینکه یکی از آثار حاضر در بخش بینالملل پروندههای کیاس خواهد بود، و برخی فیلمهای جشنواره افقنو به این بخش میآید، تصریح کرد: این فیلمهای افشاگرانهای است که که نکات مهمی دارند و ما از این فیلمهای افشاگرانه در عمار آمده که 600 اثر نیز برای دوره اول عدد کمی نیست.
* جلیلی: جشنواره عمار کمهزینه و مردمی برگزار میشود
در ادامه این نشست وحید جلیلی در پاسخ به خبرنگاری درباره بودجه جشنواره عمار، گفت: جشنواره عمار در سال 89 به صورت محدود و در یک سالن در تهران و 30 نقطه کشور برگزار شد که همه فیسبیلالله بود و جشنواره در دورههای دوم و سوم گسترده شد.
وی با بیان اینکه هزینههای یک جشنواره شامل اکران، جوایز و حقالزحمه افراد است، افزود: همانطور که جشنواره در همه عرصهها متفاوت بوده سعی شده در عرصه مالی نیز متفاوت عمل کند و هزینهها را کاهش دهد.
جلیلی با بیان اینکه جشنواره چون همه جشنوارههای دیگر سینمایی ثبت و در تقویم قرار گرفته و وزارت ارشاد از ردیف بودجه مربوط به جشنوارهها به جشنواره عمار کمک میکند، تصریح کرد: در سال اول(جشنواره دوم) 50 میلیون تومان و در سال دوم(جشنواره سوم) با وجود اکران در 29- 30 استان کشور 70 میلیون تومان کمک مالی شد در حالی که در همان زمان به گفته مسئولان ارشاد به جشنواره پروین اعتصامی 250 میلیون تومان کمک مالی شد.
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم هزینهها را کاهش دهیم، افزود: در اکرانهای مردمی ما هیچ خبری از هزینهای که میشود نداریم چون اکرانکنندههای ما هیچ فاکتوری برای ما ارسال نمیکنند برای نمونه در این باره باید بگویم که سال گذشته در روستای «معزآباد» فارس مردم فیلم میدیدند که دستگاه پخش فیلم خراب میشود و مردم اعتراض میکنند و پس از توضیح اکرانکنندگان در همان روستا مردم 2 میلیون تومان جمعآوری میکنند و دستگاه جدیدی خریداری میکنند؛ این همان سازماندهی است که مطرح کردم و ما از همین تجربیات استفاده میکنیم.
جلیلی با بیان اینکه امسال نیز چون سال گذشته با ارشاد نامهنگاریهایی صورت دادیم، ادامه داد: امسال نیز جشنواره را مردمی اداره خواهیم کرد و حتی دوستان داور با ما در این امر همراهی کردند و حتی یکی از داوران در دورههای گذشته بخشی از جوایز ما که در دوره دوم و سوم یک سکه بوده است را تقبل کرد.
* جلیلی: «مرگ بر آمریکا» شعار کلی جشنواره عمار است
بنابر این گزارش، وحید جلیلی همچنین در پاسخ به خبرنگار فارس درباره علت افزوده شدن دو بخش «اقتصاد مقاومتی» و «مرگ بر آمریکا»، گفت: جشنوارههای موضوعی با توجه به اهداف موضوعاتی را اضافه و کم میکنند، موضوع «مرگ بر آمریکا» شعار کلی جشنواره عمار است که امسال فیلمهای ویژه استکبارستیزی در این بخش حضور دارند و تلاش میشود که گستره وسیعتری هم اکران مردمی شود.
وی افزود: در بخش «اقتصاد مقاومتی» نیز که استقبال خوبی شده است، نیاز جدی جامعه و سینمای ایران این است که با مسائل ملی درگیر شود.
* جلیلی: اثرات سخنان رهبری در دیدار با دستاندرکاران جشنواره عمار، امسال دیده میشود
حامد بامروتنژاد همچنین در پاسخ به خبرنگار فارس درباره زمان و مکان جشنواره عمار و آمار بخش «اقتصاد مقاومتی» جشنواره، گفت: جشنواره عمار بین 13 تا 21 دیماه در سینما فلسطین تهران برگزار میشود که علاوه بر آن اکرانکنندگان مردمی هستند که به ما میپیوندند.
وی از حضور 122 اثر در بخش «اقتصاد مقاومتی» خبر داد و افزود: در فراخوان جشنواره فراخوان اکرانهای مردمی نیز داشتیم که تاکنون 500 اکرانکننده برای این امر ثبتنام کردهاند.
همچنین وحید جلیلی در پاسخ به سوالی درباره دیدار سال گذشته دستاندرکاران جشنواره عمار با مقام معظم رهبری، گفت: رهبر انقلاب به عنوان جایگاه اجتماعی و فرهنگی که دارند به همه این عرصهها توجه دارند و جشنواره عمار در این باره مستثنی نیست و فعالیتهای چند دوره جشنواره عمار از نظر ایشان گذشته بود و با تقاضای دستاندرکاران موافقت فرمودند و در بازتابهای خبری نکات آن آمد.
وی افزود: آن جلسه از جلسات شیرینی بود که ما داشتیم و نکاتی توسط مقام معظم رهبری مطرح شد که همه فیلمسازان به صورت فردی انشاء الله به آن عمل میکنند و اثراتش را در این دوره جشنواره خواهیم دید و درباره جشنواره نیز راهبردهای اجرایی ارائه دادند که در تلاشیم آنها را اجرایی کنیم که در نشست خبری بعدی بخشهایی از آن را مطرح میکنیم.
طالبزاده نیز در پاسخ به این سوال به عدم پخش سخنان رهبری در آن جلسه اشاره و بخشی از سخنان رهبری درباره معماری ایرانی و مسئله رسانه در چشمانداز 20 ساله را مطرح کرد و گفت: رهبری انقلاب توصیهشان به کسانی که میخواهند وارد عرصه داستانی شوند این بود که به زره تقوا مجهز شوند.